In de hoogtijdagen was het badhuis 50 bij 50 meter. Achter een overdekte zuilengalerij bevonden zich winkeltjes, een arts en de ingang van het badhuis. Als eerste betrad je de kleedruimte met daarachter de zweetruimte, twee koude dompelbaden, een massageruimte en een warmwaterbad. Een stookruimte zorgde middels vloerverwarming voor het warme water. Buiten was er nog een openluchtzwembad en werd er gesport op de velden ernaast.
Tegenwoordig restten de fundamenten van het badhuis, de riolering en vloeren waarin deels nog Romeinse mozaïek behouden is. In en rond het badhuis zijn ook nog talloze vondsten gedaan die nu onderdeel zijn van de museumcollectie en het verhaal vertellen over de bewoners van dit gebied in de Romeinse tijd.
De realisatie van het nieuwe museum wordt groots en dat doen we graag met jou. Samen brengen we een tweeduizend jaar oude geschiedenis naar boven. Dat doen we op een tijdloze plek van ontmoeting in Heerlen, een stad waar wegen van oudsher kruisen. Schrijf zelf geschiedenis, draag je steentje bij en investeer in de toekomst van Romeins erfgoed.